Badrumsbelysning 3W CoB-LED paket 4 lampor + dimbar trafo silver

Ny produkt

Infälld LED-lampa som är dimbar. IP44 för badrum och utomhusbruk. passar utmärkt som takfotsbelysning.

Mer detaljer

998 kr

- +

 
Mer information

Badrumsbelysning med IP44. LED-lampa med ny modern CoB-diod som är mycket ljusstark i förhållande till storleken, ger hela 70lm/W. Lampan har effekten 3W och dess ljusstyrka motsvarar ca 25W halogenlampa med Gu10 eller mr16-sockel. Genom att installera LED-lampor i badrummet som badrumsbelysning får man en energieffektiv belysning med mycket lång livslängd.

Denna badrumsbelysning har en mycket stilren design och är väldigt lättinstallerad. LED-lampans totala höjd är 43mm därtill bör man ha ca 15mm fritt med luft till bakomliggande material. Ett tips vid installationen av denna LED-badrumsbelysning, kan vara att sätta en apparatdosa i taket bakom takskivan sedan borra upp ett hål för lampan och installera den i denna takdosa, håltagningsdiametern är 43-44mm, badrumslampans ytterdiameter är 50mm. De fall lampan har en transformator, tänk på att skapa ett utrymme även för den. I detta paket ingår det en transformator per 4 badrumslampor. Om man vill installera mer än fyra lampor krävs fler transformatorer. Dock går det bra att tända/släcka/dimmra alla lampor via en strömbrytare/dimmer.

I ett badrum vill man ganska ofta ha ett starkt ljus. Vi rekommenderar därför att man sätter en lampa per 1-1,5m² golvyta. Håller man sig inom detta intervall får man en mycket god belysning i badrummet. Ofta finns även kompletterande spegelbelysning.

Fördelen med detta paket med LED-bardumsbelysning är att det är dimbart med vanlig standarddimmer för halogenlampor. Du behöver alltså inte köpa någon dyr specialdimmer för LED-lampor. Dimmer för elektronisk transformator fungerar jättebra för dessa badrumslampor. Varje lapa levereras med 2 meter fast ansluten kabel. Om denna kabel inte räcker till går det jättebra att förlänga den, använd gärna vår förlängningskabel med färdiga kontakter. Totala kabellängden för hela paketet bör inte överstiga 35 meter.

LED-lamporna seriekopplas, men det är inget du behöver fundera på då en smart kopplingsplint som löser seriekopplingen medföljer. Bara att plugga in LED-lamporna och ansluta transformatorn mot 230VAC så lyser de. Vi rekommenderar att installationen utförs av behörig elektriker. Denna badrumslampa använder en varmvit lysdiod, CoB, 2700-2800K med mycket goda ljusegenskaper och bra färgåtergivning.

 
Teknisk data
Energiförbrukning kwh/1000h3kwh/lampa
Tid 60 % av fullt ljusIngen fördröjning
ÖvrigtCertifierad enligt CE samt RoHS standard, Bly- och kvicksilverfri.
EnergiklassA
Antal tänd/släckmer än 200 000 gånger
DimbarJa, tillsammans med vårt drivdon (ingår)
Färg på lamphusBorstad aluminium
ModellNeptun.05-paket
Material (lamphus)Aluminium
Livslängd (70% av ursprungligt ljus)50 000h
Strömstyrka sekundärsida, (I out)300mA
Ljusflöde (lumen, lm)210 lumen (70lm/W)
Anslutningsspänning220-240VAC
Effekt3W
Spänning Sekundärsida (U out)9,6VAC
LED-chip modellSharp Zenigata CoB
Dimension (dxh)50x43mm
Håltagningsdiameter44mm
IP-klassIP44
FärgtemperaturVarmvit lysdiod, 2700-2800K
Luftspalt10-15mm
FärgåtergivningRa80
Ljusvinkel45°

Skriv en recension

Badrumsbelysning 3W CoB-LED paket 4 lampor + dimbar trafo silver

Infälld LED-lampa som är dimbar. IP44 för badrum och utomhusbruk. passar utmärkt som takfotsbelysning.

Skriv en recension

 
Recensioner(1)
2015-10-29

Mysig dimbar belysning

Satte dessa i vårt badrum blev perfekt ljus trodde inte det skulle gå att dimma så det blev ligga i badet med ett glas vin mysigt men det gick, jättenöjd!!!! Vid fyllt ljus har man mycket bättre lyse än de gamla halogen lamporna ett stort + för enkel montering!!!

  • Var denna kommentar användbar för dig?
  • (0) (0)

Skriv Recension

Senast besökta

20 Andra produkter i samma kategori

Meny