service

Led-lampor och belysning

Ledbutik.se

Spara med LED-belysning och lysdioder

De höga elpriserna har resulterat i flertalet artiklar i tidningar och media. Vi möts dagligen av tips  och idéer hur pengar kan sparas i våra hem. Allt från nya kylskåp till att stänga av TV.n rekommenderas.

Alla kan vi göra något för att sänka våra kostnader Något som är mycket enkelt är att byta glödlampor mot energibesparande belysning. Vi vill varmt rekommendera LED-lampor. Tidiga modeller hade ett blåaktigt sken, men dagens lysdioder skapar en varmvit mjuk härlig känsla. Det finns en uppsjö av lysdioder, men att använda sig av ett välkänt märke är att rekommendera. Man får lite vad man betalar för.

Själv föredrar vi CREE’s lysdioder då vi tycker att de skapar en perfekt balans mellan färgton och ljusåtergivning. För er som inte vet är CREE en av de ledande tillverkarna på lysdiodsteknik.

Prisvärda lysdioder hittar du bland annat här. Finns flera olika lampor med vanlig standardsockel som passar i vanliga bordslampor. En LED-lampa med 3W diod ersätter motsvarande 25-30W glödlampa. Genom att byta lamporna i hemmet finns det 100-tals kronor att spara varje år.

Lysdioder som ersätter vanliga glödlampor

Lysdioder som ersätter vanliga glödlampor

partner

Andra poster om: , , ,

3 Responses to “Spara med LED-belysning och lysdioder”

 1. 02 juni 2010 at 23:41

  jocke says:

  Jobbar dagligen med ljussättning och belysning och visst finns det ganska bra led lampor i dag,men det finns nakdelar också och det är att det långt bort innan man egenteligen kan byta ut en halogen lampa mot en led lampa, visst tar den mindre energi men om man tittar på färg återgivnig (Ral)så är en led lampa ca 40% sämre än en halogen lampa, Sen det dom alldra flesta glömmer titta på är hur mycket ljus (ansilumen)lämnar lampan och det är där led lampan inte riktigt hänger med, sen finns det ytterligare en sak som är till nakdel för led lampan och det är att i dom flesta fall så är det inte godkänt att montera in annan ljuskälla i armaturen än vad tillverkaren angivit pga att när man gör en ändring så förstör man ce märkningen på armaturen, vilket gör att man inte har en godkänd armatur… men rätt använt kan led lampor vara riktigt bra.

 2. 05 augusti 2010 at 8:13

  Ronnie says:

  Hej!

  Jag tycker att det allmänt finns väldigt lite bilder på nätet på färdiga belysningsinstallatoner med LED (för inspiration)

  Jag har börjat sammanställa bilder på installationer som vi gjort. Inte mycket än, men kommer lägga upp mer allt eftersom jag hinner vara ute med kameran 🙂

  http://www.bjorksel.se/bilder/53-inspirationsbilder-pa-installationer-av-belysning-med-led-spottar.htm

 3. 07 mars 2011 at 13:35

  Fredrik J says:

  LED i allmänhet kommer bli större och större. Har precis installerat LED belysning i vardagsrummet och det drar INTE mycket energi enligt mina mätningar om man jämnför med våra gamla spottar!

Kommentera:

e-mail
home
privacy