participate
suggest

Led-lampor och belysning

Ledbutik.se
api
notice

Minska brandrisken med LED-belysning

Vi har tidigare här på Ledbutik.se berört ämnet med brandfarlig belysning i två inlägg här och här.

Idag kan vi läsa om att uppskattningsvis 60 bränder per år startas av vanliga lampor. Det är inte alla bränder som slutar olyckligt, Ludvig, 5 år räddade sin lillebror ur ett brinnande hus då en vanlig lampa vällt och skärmen börjat brinna.

Alla som någon gång försökt skruva ur en lampa som nyligen slocknat vet att de kan vara mycket varma och man kan därför lätt förstå risken med att ha sådan belysning.

Idag är det även populärt med halogenlampor, dessa infällda spotlights kan bli mycket varma över 200 grader och det säger sig självt att de är direkt livsfarliga om isolering eller annat brännbart material kommer i kontakt med dem.

Genom att byta till LED-belysning kommer man bort från detta problem. En LED-lampa blir aldrig varmare än 50-60 grader och därmed finns inte risken för antändning.

Vi på Ledbutik.se har ett varierat sortiment med LED-lampor som ersätter både vanliga glödlampor och halogenlampor. Förutom att skapa en brandsäker miljö i hemmet bidrar du även till sänkta koldioxidutsläpp och lägre elförbrukning.

En lampa som används 6 timmar per dag är insparad efter 2 år. LED-lampans långa livslängd gör att du kan använda den i ytterligare 9 år innan den behöver bytas. Bara på att byta en lampa sparas över 750 kronor.

Eneribesparande LED-belysning nu till specialpris

Eneribesparande LED-belysning

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra poster om: , , , , ,

One Response to “Minska brandrisken med LED-belysning”

 1. 28 november 2009 at 15:48

  Niklas Ekestam says:

  Att Ledlamporna bara blir 50-60 grader låter perfekt för mina terrarier. Jag har monterar utomhusarmatur i terrarierna för både ljus och värme. För varmt kan bränna djuren när de solar och för kallt är inte bra för de växelvarma djuren.
  Belysningen står på 12-14 timmar per dygn större delen av året så jag hoppas att det stämmer att led-lamporna har lång brinntid.

  Jag ska testa Led-lampa!

  /Niklas

Kommentera:

support
support